Belikırık Patlıcan Kebabı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Belikırık Patlıcan Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme için

Belikırık Patlıcan Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Parmak kalınlığında doğrayın. Tuzlu suda 10 dakika kadar bekletip bol suyla yıkayın ve süzün.
  2. İç malzeme için soğanı temizleyip kıyın. Domateslerden birini yıkayıp rendeleyin. Derin bir kapta kıyma, tuz ve baharatı karıştırın. Karışımdan parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler hazırlayın.
  3. Güveç kabına sırasıyla birer dilim patlıcan ve köfte gelecek şekilde malzemeleri yan yana dizin. Üzerlerine dilimlenmiş üç domatesi yerleştirin.
  4. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

  5. Klasik patlıcan kebabı tarifine buradan göz atın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Kebap Tarifleri Fırın Yemekleri Et Tarifleri Sebze Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet