Diyarbakır mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan beli bağlı, kabak ve iç harç ile hazırlanır. İnce dilimlenen kabaklar kızartıldıktan sonra, kıymalı iç harç ile doldurulur. Kabakların içi doldurulduktan sonra, maydanoz ile bel kısımları bağlanır. Yemeğin ismi de bu teknikten gelmektedir. Peki, Diyarbakır usulü beli bağlı nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, beli bağlı yapımı için detaylara geçebiliriz.
Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan kabak, kalp sağlığına da iyi gelmektedir. Listenize ekleyebileceğiniz kabaklı yemekler arıyorsanız, kabak çorbası ve tepside mücver tarifini deneyin.
İç harcı için:
Salçalı su için:
Beli Bağlı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?