Alaca Çorba
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Buğday, nohut ve mercimeğin bol kullanıldığı bölge mutfağının en besleyici ve en leziz çorbalarından biridir alaca çorba. Ercan Yamantürk’den yöresel lezzetlerimizden bakliyatlarla hazırlanan besleyici çorba tarifi.

Tekirdağ usulü çeneçarpan çorbası ve Hatay usulü kumbursiye çorbası tarifine de göz atın.

Alaca Çorba Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiyesi için:

Alaca Çorba

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Nohut, buğday ve yeşil mercimeği ayrı tencerelerde haşlayarak pişirin.
  2. Daha sonra süzün ve hepsini bir tencereye aldıktan sonra üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kaynatın. Kaynamaya başlayınca soğan ve sarımsağı ilave edin.
  3. Kaynayan sudan 2 kaşık alarak bir kasede salça ile karıştırın ve çorbaya ilave edin.
  4. Küçük bir tavada tereyağını eritin ve önce pul biberi daha sonra da tarhunu ilave ederek karıştırın.
  5. Çorbayı kaselere alın ve üzerine baharatlı tereyağını gezdirdikten sonra sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Etli Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler Sebzeli Çorbalar Akşam Yemeği Bakliyat Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet