Piti Kebabı (Bozbaş)
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Azerbaycan mutfağından mutlaka denemeniz gereken bir kebap tarifi ile karşınızdayız. Bozbaş veya piti kebabı olarak bilinen bu kebap, yufka, kuşbaşı et ve nohut karışımından oluşur. Üzeri pul biberli yoğurt ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, Azerbaycan usulü piti kebabı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Piti Kebabı (Bozbaş) Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Piti Kebabı (Bozbaş)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Nohutları akşamdan ıslatın ve bir sonraki gün haşlayın.
  2. Yufkayı elinizle parçalayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  3. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dakika pişirin.
  4. Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı eritin ve kuşbaşı etleri ekleyerek kavurun.
  5. Etler yumuşadığında üzerine nohudu ekleyin. Karabiber ve tuz ilave edin. 
  6. Ardından et suyunu ekleyerek 20 dakika pişirin.
  7. Yufkaların üzerine önce et suyunu, ardından et ve nohudu süzerek ekleyin. 
  8. 180 derecelik fırında 20 dakika daha pişirin. Fırından çıkan yemeği yoğurt ve maydanozla süsleyin.
  9. Bir tavada tereyağını eritip içine pul biber ve nane ilave edin. Yemeğin üzerinde gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Öğle Yemeği Farklı Et Yemekleri Et Tarifleri Kebap Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Gıllor
Yumurta Pilavı
Gliko
Dut Çullaması
Erzurum Ketesi
Lalanga