Lalaped
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lalaped Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Şerbet için:

Lalaped

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yoğurdu derin bir kaba alın. Yumurta, süt, tereyağı ve bir tutam tuz ekleyip çırpın. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp yoğurtlu karışıma ilave edin ve hızla karıştırın.
  2. Derin bir tavada sıvıyağı kızdırın. Karışımdan kaşık kaşık dökerek kızartın. Lokmaları tencereye alıp soğutun.
  3. Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. Soğumuş lokmaların üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbeti çekince servis tabaklarına alın. Çekilmiş ceviz içi serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Klasik lokma tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Kızartma Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Gıllor
Yumurta Pilavı
Gliko
Dut Çullaması
Erzurum Ketesi
Lalanga