Lalanga
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kökeni Osmanlı'ya kadar dayanan lalanga, Erzurum mutfağıyla özdeşleşmiştir. Un, süt ve yumurta ile hazırlanan bu yemek, damak zevkine göre kaşar peyniri ile zenginleştirilir. Ortalama 20 dakikada hazırlanan lalanga, kahvaltı ve çay saatlerinde sunulur. Yalnızca Erzurum'da değil, Kars'ta da büyük bir ilgi görür. Malzemeler hazırsa, lalanga tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kahvaltı sofralarına özel hamur kızartması ve sırniki tarifine de göz atın.

1 Porsiyon Lalanga Kaç Kalori?

Lalanga Tarifi İçin

Malzemeler

Lalanga

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir çırpma kabında yumurta ve süt iyice çırpılır. 
  2. Un ve tuz eklenerek çırpılmaya devam edilir. 
  3. Kaşar peyniri rendesi ilave edilerek karıştırılır. 
  4. Bir tavaya yaklaşık 3 yemek kaşığı sıvıyağ alır ve kızdırılır. 
  5. Kızgın yağa kepçe ya da kaşık yardımı ile koyulan hamurlar arkalı önlü kızartılır. 
  6. Sıcakken servis edilir. Afiyet olsun. 
  Püf Noktası
  • Lalangayı hazırlarken, kek gibi akışkan bir kıvam elde etmeye özen gösterin.
  • Süt yoksa, 2 bardak yoğurt kullanabilirsiniz.
  • Hamurları kızartırken, kaşık yardımıyla şekillendirin.
  • Çok yağlı olmaması için, yapışmaz yüzeyli tava kullanın.

Tarif Kategorileri

Osmanlı Mutfağı Yumurtalı Tarifler MasterChef Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Kızartma Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Gıllor
Yumurta Pilavı
Gliko
Dut Çullaması
Erzurum Ketesi
Gırar Çorbası