Kürt Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan kürt böreğinin ismiyle ilgili birçok rivayet bulunur. En çok İstanbul'da tüketilen bu börek, ince açılmış hamur ile hazırlanır. Katlar arasına sıvı yağ sürüldüğü için, karbonhidrat ve yağ değeri oldukça yüksektir. Genellikle pastanelerde satılır ve pudra şekeri ile servis edilir. Kahvaltı sofralarında sunulan kürt böreğinin ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Kürt böreği nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, kürt böreği nasıl yapılır gelin birlikte görelim:

1 Porsiyon Kürt Böreği Kaç Kaloridir?

Kürt Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Kürt Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak unu eleyip çukur bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açıp kabartma tozu, ayçiçeği yağı, yoğurt, tuz ve yumurtayı ekleyip yoğurun.
  2. Hamuru 20 eşit bezeye ayırın. Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına oda ısısında yumuşatılmış sade yağ sürerek üst üste dizin.
  3. Bezelerin hepsini oklava yardımıyla yuvarlak bir tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine tekrar sade yağ sürüp rulo şekline sarın.
  4. Ruloyu üç parçaya kesip buzdolabında 1 saat bekletin. Ruloların kesik kısımlarından bastırıp hamurlara yassı şekil verin.
  5. Hazırladığınız hamuru açın ve aralarına sade yağ sürerek tepsiye dizin.
  6. En üstteki yufkanın üzerine de yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Küçük dikdörtgen parçalar şeklinde dilimleyin. Üzerine pudra şekeri serpiştirin.
  7. Küt böreğini, armut kompostosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin ve hamuru mutlaka dinlendirin.
  • Hamurun kıvamına göre ayçiçek yağı ilave edebilirsiniz. Dinlendirme işleminin ardından birkaç kez daha yoğurup şekil verebilirsiniz.
  • Fazla kalan böreklerin üzerini streçle kapatarak 3 gün içerisinde tüketebilirsiniz.
  • Börek hamurunu ince ince açtıktan sonra aralarına yağ ekleyerek hamurların birbirine yapışmasını önleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Fırın Yemekleri Doğu Anadolu Yemekleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Gıllor
Yumurta Pilavı
Gliko
Dut Çullaması
Erzurum Ketesi
Lalanga