Kaz Etli Pilav
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kaz Etli Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Kaz Etli Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Gögüs etini 3 su bardağı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp didikleyin. Etin suyunu ayırın. Etleri bir tavaya alıp kendi yağıyla 5-10 dakika kavurun.
  2. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. 2.5 su bardağı et suyunu yayvan bir tencereye alın. Pirinci ve tuzu ilave edip karıştırın.
  3. Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar 15 dakika pişirin. 100 gr tereyağını küçük parçalar halinde pilava ilave edin.
  4. Tahta kaşıkla harmanlayıp kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin.
  5. Ayvayı soyup küp şeklinde doğrayın. Bir toprak güveçte pilav, et ve ayvayı harmanlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
  6. Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Kalan tereyağını küçük bir tavada kızdırıp soğanı kavurun. Salçayı ekleyip ezerek karıştırın.
  7. Pilavı servis tabaklarına paylaştırıp üzerlerine 1-2 kaşık salçalı sos ekleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, kuzu eti ile hazırlanan etli pilav tarifini de deneyebilirsiniz.


Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yemek Tarifleri Yöresel Tarifler Doğu Anadolu Yemekleri Pilav ve Makarna Tarifleri Et Tarifleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Gıllor
Yumurta Pilavı
Gliko
Dut Çullaması
Erzurum Ketesi
Lalanga