Erzincan Lokumu / Erzincan
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Erzincan Lokumu / Erzincan Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Erzincan Lokumu / Erzincan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Derin bir kapta yumurta, Bizim Yağ Margarin, Bizim Ayçiçek Yağı ve şekeri karıştırın. Üzerine un ve kabartma tozunu ilave edin. Kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru yuvarlak bir fırın kabına elinizle yayın. Üzerini düzeltip 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra baklava şeklinde dilimleyin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Doğu Anadolu Yemekleri Farklı Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Gıllor
Yumurta Pilavı
Gliko
Dut Çullaması
Erzurum Ketesi
Lalanga