Erzincan Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Erzincan Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Erzincan Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıymaya karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Minik köfteler hazırlayın.
  2. Salçayı bir tencerede 2 kaşık suyla ezin. Kalan suyu ilave edip kaynatın.
  3. Fasulyeleri temizleyip ince ince doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Köfte, fasulye, sarımsak ve erişteyi kaynamakta olan suya ilave edin.
  4. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. 
  5. Dereotu ve maydanozu kıyın. Yoğurda çorba suyunda azar azar ilave edip ezin. İndirmeye yakın yoğurt, dereotu ve maydanozu ilave edip karıştırın.
  6. Tereyağını eritip naneyi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Güneydoğu'nun meşhur lezzeti olan beyran çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri Farklı Et Yemekleri Yöresel Tarifler Yöresel Çorbalar Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Gıllor
Yumurta Pilavı
Gliko
Dut Çullaması
Erzurum Ketesi
Lalanga