Dut Çullaması
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Erzurum mutfağının sevilen tariflerinden biri olan dut çullaması, özellikle soğuk kış günlerinde sık sık tüketilir. Kuru dut ve yumurta ile hazırlanan bu tatlı, Erzurum ve çevresindeki illerde büyük bir ilgi görür. Malzemeler hazırsa, Erzurum usulü dut çullaması tarifine geçebiliriz.

Maraş usulü çullama tatlısı tarifine de göz atın.

Dut Çullaması Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Dut Çullaması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Dutların sert sapları ayrılarak bir kapta sıcak su da 15 dakika bekletilir ve süzülür. 
  2. Tereyağı tavaya alınır ve eritilir. Dutlar ve şeker eklenerek kavrulur. 
  3. Yumurta eklenerek pişirilir. Üzerine ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Yumurtalı Tarifler Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri

Benzer Tarifler

Gıllor
Yumurta Pilavı
Gliko
Erzurum Ketesi
Lalanga
Gırar Çorbası