Umm Ali Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Umm Ali, Mısır mutfağının ulusal tatlısıdır. Kelime olarak ''Ali'nin Annesi'' anlamına gelen bu tatlı, Om Ali, Oumm Ali gibi farklı isimlerle de anılır. Sıcak veya soğuk olarak tüketilen bu tatlının geçmişi Orta Çağ Mısır'ına kadar uzanır. Rivayetlere göre Mısır Sultanı, tüm aşçılardan tatlı yaparak yarışmalarını istemiş ve yarışmanın sonunda en lezzetli tatlı Umm Ali seçilmiştir. Kutlama amacıyla tüm ülkeye dağıtılan bu tatlı, özellikle Ramazan aylarında sık sık tüketiliyor. Malzemeler hazırsa, Mısır usulü Umm Ali tatlısı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Daha fazlası için Mısır mutfağı yemeklerine göz atın.

Umm Ali Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Umm Ali Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Milföy hamurlarını tezgaha alın. Merdane yardımıyla açın ve kruvasan gibi rulo şeklinde sarıp fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  2. Bir tencerede süt, şeker ve kakuleyi kaynatın ve kenara alın. 
  3. Ayrı bir kapta esmer şeker, badem, fıstık ve hindistan cevizi karıştırın. 
  4. Soğuyan sütü üzerine ekleyerek çekmesini bekleyin.
  5. Başka bir kapta krema ve şekeri karıştırın milföylerin üzerine yayın. 
  6. En üst kısma kuruyemişli karışımı dökerek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

İsteğe göre üzerini fındık, kuru üzüm gibi sevdiğiniz kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar MasterChef Tarifleri Mısır Mutfağı

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı