Sütkeri
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sütkeri Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Sütkeri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyip 45 dakika ağır ateşte kavurun. Şeker ve sütü ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 10 dakika daha pişirip muhallebiyi toz şeker serpilmiş bir tepsiye boşaltın. Üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Tepsiyi ocağa alıp muhallebinin her tarafı kızarana kadar tepsiyi çevirerek pişirin. Soğuduktan sonra dört parmak genişliğinde kesip rulo şeklinde sarın. Üzerine tarçın serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı