Süt Pidesi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Süt Pidesi Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Muhallebi için

Üzeri için

Süt Pidesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamuru için, yumurta, zeytinyağı, kabartma tozu, un ve suyu iyice karıştırıp yoğurun. Hamuru mutfak tezgahında açıp fırın tepsisine yayın. 175 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Muhallebi için tüm malzemeyi bir tencerede kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Daha önce pişirdiğiniz hamurun üzerine pişen muhallebiyi döküp fırına verin. 15 dakika kadar pişirip fırından çıkarın.

Dilimleyip servis tabaklarına alın. Üzerlerine üzüm pekmezi döküp mevsim meyveleri ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı