Malzemeler
Krema için
Çikolata sos için
Üzeri için
Krema için, tüm malzemeyi sürekli karıştırarak pişirip soğumaya bırakın.
Yumurtalarla şekeri bir kapta çırpın. Zeytinyağı, süt, vanilya ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ile unu eleyerek ilave edip iyice çırpın.
Muffin kalıplarını yağlayıp, hazırladığınız hamurları kepçe yardımıyla kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Izgara tel üzerine alıp soğumaya bırakın.
Çikolata sos için, tüm malzemeyi bir tencereye aktarın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ilınmaya bırakın.
Soğuyan keklerin alt kısımlarından çay kaşığı yardımı ile içlerini çıkarın. Kremayı içine doldurup çıkardığınız kek parçalarını kremanın üzerine kapatın. Servis tabağına dizin. Üzerine hazırladığınız çikolata sosunu gezdirin. İnce dövülmüş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.