Creme Brulee
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız mutfağından dünyaya yayılan creme brulee, az malzemesi ve pratikliği ile çok sevilir. Üzeri pürmüz ile yakılsa da, pürmüzü olmayanlar için de oldukça kolay bir yöntemimiz var. Yalnızca 6 malzemeden oluşan creme brulee tatlısını, oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Fransız mutfağından creme brulee tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Creme Brulee Kaç Kalori?

Fransız usulü creme caramel tarifine de göz atın.

Creme Brulee Tarifi İçin

Malzemeler

Süslemek için:

Creme Brulee

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Yumurta sarılarını ve toz şekeri önce yavaş sonra hızlı ayarda karışım beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın.
  2. Süt, krema ve vanilyayı bir tencereye alıp, köpükleninceye kadar orta ateşte çırpma teli ile karıştırarak pişirin. Yumurta ve şeker karışımını azar azar döküp karıştırmaya devam edin. 
  3. Karışımı kaselere paylaştırın. Kaseleri derin ve dar bir tencereye alın. Yarısına gelecek şekilde sıcak su doldurun. Önceden 150 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakikaya yakın pişirin ve soğumaya bırakın.
  4. Üzerlerine esmer şeker serpin. Kapları yine aynı tencerede bu kez soğuk su ve buz doldurduğunuz tepsiye dizin.
  5. Fırının en üst kademesine tepsiyi yerleştirip fırının ızgarasını çalıştırın. Şeker karamelize olunca fırından çıkarıp servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri Atıştırmalık Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri Fransız Mutfağı

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı