Kayısılı Sürpriz Tatlı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısılı Sürpriz Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kayısılı Sürpriz Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi tatlı tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

  1. Süt, şeker, un, tereyağı ve vanilyayı tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  2. Ocaktan alıp içine hindistan cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın.
  3. Çikolatayı küçük parçalara ayırıp bir kaseye alın. Kaseyi içi kaynayan su dolu bir tencereye yerleştirip çikolata eriyinceye kadar bekletin.
  4. Toz fındığı bir kasede eritilmiş çikolata ve krema ile karıştırın. 15 dakika bekletin.
  5. Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Fındıklı karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar alıp kayısıların arasına yerleştirip kapatın.
  6. Elinizi su ile hafifçe ıslatın ve katılaşmış olan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın.
  7. Avucunuzda düzleştirip içine birer kayısı yerleştirin ve kapatın. Dövülmüş fındığa bulayın ve en az 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Portakalla hazırlanan sürpriz tatllı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı