Fındıklı Keşkül
Selin Hıdır
420 Tarif       0 Takipçi
Fındıklı Keşkül
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fındıklı Keşkül Tarifi: Osmanlı mutfağının zarif sütlü tatlılarından biri olan fındıklı keşkül, hem hafif hem de lezzet dolu bir tatlı alternatifidir. İpeksi dokusu ve yoğun fındık aromasıyla her kaşıkta sizi mest edecek bu keşkül, özellikle sütlü tatlı sevenler için harika bir seçim! İşte Fındıklı Keşkül yapılışı, tarifi ve malzemeleri: 

Fıstıklı Keşkül tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Fındıklı Keşkül kaç kaloridir?

Bir porsiyon Fındıklı Keşkül 350 kaloridir.

Fındıklı Keşkül Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Fındıklı Keşkül

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sütü tencereye alın, şekeri ekleyin ve karıştırarak ısıtın.
  2. Ayrı bir kapta pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını 1 çay bardağı sütle açın.
  3. Sıcak sütten azar azar ekleyerek karışımı ılıtın, sonra tencereye ekleyin.
  4. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  5. Toz fındığı ekleyin, karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin.
  6. Ocaktan almadan önce vanilini ekleyip karıştırın.
  7. Kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  8. Üzerine fındık serpip soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Hafifçe kavrulmuş badem, Hindistan cevizi veya tarçın ekleyerek Osmanlı mutfağı havası katabilirsiniz.
  • Keşkülü kuplara paylaştırdıktan sonra karamelize fındık parçaları, rendelenmiş bitter çikolata veya ince doğranmış kuru meyveler ile süsleyebilirsiniz.
  • Üzerine vişne, böğürtlen, muz veya çilek ekleyerek meyveli bir tat yakalayabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Nişasta ve pirinç unu içeren tatlılar, pişerken topaklanabilir. Karıştırmaya ara vermeyin.
  • Toz fındıkları eklemeden önce hafif kavurarak kullanabilirsiniz. Böylece keşkülünüz daha yoğun bir fındık lezzeti kazanır.
  • Yumurta sarısını eklerken hızlıca karıştırarak süte yedirin. Ayrıca pişirme sürecinin sonunda vanilin eklemek yumurta kokusunu önler.
  • Pişirme sırasında fazla koyulaşırsa azar azar sıcak süt ekleyerek kıvamı açabilirsiniz.
  • Keşkülü önce oda sıcaklığında bekletip ardından buzdolabında 2-3 saat soğutarak kıvamının oturmasını sağlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Beyaz Çikolatalı Fındıklı Güllaç
Bademli Güllaç
Kakaolu Tavuk Göğsü
Kremalı Muhallebi
Azerbaycan Sütlacı (Firni)
Anne sütlacı