Çilek Soslu Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pervin İnan’dan çocuklar için sağlıklı ve lezzetli muhallebi tarifi ile karşınızdayız. Süt, nişasta ve çilekli sos ile hazırlanan bu muhallebi, hafifliği ile bilinir. Hazırlaması 30, pişirmesi 30 dakika süren çilek soslu muhallebi, buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir. İsteğe göre üzeri çilek dilimleri ve nane yaprakları ile süslenebilir.

Farklı versiyonları olan salepli muhallebi, muzlu muhallebi ve incirli muhallebi tarifini de deneyebilirsiniz.

Çilek Soslu Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Çilekli sos için

Çilek Soslu Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, toz şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
  2. Kaynamaya başlayıp yoğunlaşınca 1 dakika kadar daha pişirin ve ocaktan alarak tereyağı ile vanilyayı ekleyip karıştırın. Servis kaselerinin yarısına gelecek şekilde paylaştırın.
  3. Çilekleri rondodan geçirerek bir tencereye alın ve nişasta, şeker ile suyu ekledikten sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  4. Yoğunlaşınca ocaktan alın ve soğumuş olan muhallebi kaselerinin üzerlerine paylaştırarak soğumaya bırakın.
  5. Nane yaprağı ya da çilek ile süsledikten sonra servis edin.

Tarif Kategorileri

Çocuk Yemekleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Kolay Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı