Ayvalı Rulo
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayvalı Rulo Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Harcı için

Ayvalı Rulo

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ayvaların kabuklarını soyup irice rendeleyin. Şeker ile birlikte kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tarçın ve fındık ilave edip soğumaya bırakın.

Un, kabartma tozu, şeker, vanilya ve tereyağını yoğurma kabında karıştırın. Sütü ekleyerek yoğurun. Unlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açın.

Ayvalı karışımı içine eşit olarak yayın ve rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerine fırçayla süt sürün ve bıçakla aralıklı kesikler yapın. 180 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı