Vişneli Ayva Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Vişneli Ayva Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ayvaları soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını oyarak çıkarın. Yayvan bir tencereye ayvaları dizin. Aralarına ayva çekirdeklerini serpiştirin. Üzerine tozşeker, tarçın, karanfil ve vişne suyunu gezdirip orta ateşte pişmeye bırakın. Ayvaların diğer tarafını çevirip yumuşayana ve pembeleşene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. 

Süt kremasını bir kaba boşaltıp koyulaşana kadar mikserle çırpın. Soğuyunca ayvaları tencereden alın. Pişirme suyunda nişastayı eritin. Ayva tatlılarını servis tabağına alıp hafif pelteleşmiş sosunu çevresine gezdirin. Ayvaların ortasını krema ile doldurup fıstık ve taze nane ile süsleyin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Elma Cips
Kaiserschmarrn
Bal kabaklı sufle
Bal Kabaklı Tiramisu
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta