Peşmelba
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peşmelba Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Süslemek için

Peşmelba

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pratik tatlı tarifleri arasında iyi bir seçim. Şeftalilerin kabuklarını soyup ortadan ikiye ayırın. Su, toz şeker, vanilya ve şeftalileri tencereye alıp orta ateşte 30 dakika kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Şeftalileri şurubun içinden çıkartıp kağıt havlu üzerinde bekletin. Sos için, frambuaz, pudra şeker ve limon suyunu mutfak robotunda 1 dakika karıştırarak püre haline getirin. Şeftalileri, kesik tarafları yukarı gelecek şekilde servis tabağına yerleştirin. Ortalarına vanilyalı dondurma paylaştırın. Frambuaz sosunu üzerine döküp, Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri MasterChef Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Elma Cips
Kaiserschmarrn
Bal kabaklı sufle
Bal Kabaklı Tiramisu
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta