Elmaların kabuklarını soyup çekirdekli kısmını oyarak çıkarın ve yuvarlak dilimlere ayırın.
Elma dilimleri, şeker, vanilya ve suyu tencereye alıp orta ateşte 6-7 dakika pişirin. Elma dilimlerini tavadan alıp kağıt havlu üzerinde bekletin.
Pankek için un, kabartma tozu, vanilya ve şekeri bir kasede harmanlayın. Yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını ayrı bir kasede çırpın.
Un karışımını ekleyip iyice karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Fırça ile çok hafif ayçiçeği yağı sürün ve hamurdan 2 yemek kaşığı kadar tavaya alıp birer elma dilimini üzerine yerleştirin.
Önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin. Hamur ve elma dilimleri bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ilık servis yapın.
Püf Noktası
Hurma püresi, bal ya da pekmezle servis edebilirsiniz.
Elma dilimlerini küçük doğrayarak harca ekleyebilir o şekilde pişirebilirsiniz.