Unu derin bir kaba alıp ortasını çukurlaştırın. Mayayı ufalayıp unun ortasına serpin. Yarım çay bardağı süt ve 1 çorba kaşığı tozşeker ekleyip kenarlardan biraz un alarak karıştırın. Kabın üzerini kapatıp 30 dakika sıcak ortamda bekletin. Süt kreması, yumurta, kalan süt ve tozşekeri ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Zencefili küçük bir kaba alıp 1 su bardağı suyla kaynatın ve soğutun. Elmaların kabuklarını soyup derin bir kaba rendeleyin. Kararmaması için hemen üzerine limon suyunu gezdirin. Hindistancevizi ve Antep fıstığını ekleyip karıştırın. Zencefili kaynattığınız sudan 2 çorba kaşığı kadarını elmalı karışıma ilave edip tekrar karıştırın.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hamuru bir kez daha yoğurun. Unlanmış zemine alıp yarım santim kalınlığında, dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine elmalı karışımı yayın ve uzun kenarından başlayarak sarıp rulo haline getirin. 2-3 parmak kalınlığında dilimleyin ( 11-12 dilim çıkacaktır.)
Kelepçeli yuvarlak bir kalıbı yağlayın. Elmalı hamur dilimlerini yatık olarak, kesilmiş yüzeyleri üste gelecek şekilde kalıba dizin. Fırında 40 dakika pişirin.
Şeftali jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pastayı fırından çıkarınca üzerine jöleyi sürüp soğumasını bekleyin. Kalıptan çıkarıp üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.