Elmalı Bisküvili Kup
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Elmalı Bisküvili Kup Tarifi İçin

Malzemeler

Muhallebisi için:

Elmalı Bisküvili Kup

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elmaları 4’e bölerek çekirdeklerini temizleyin. Kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Kararmamaları için limon suyuyla harmanlayın. Ardından elmaları geniş tabanlı bir tencereye aktarın.
  2. Esmer şeker eklediğiniz elmaları, suyunu salıp hafif renk alana kadar orta ateşte soteleyin. Tarçın ve vanilyayı ilave ederek ocaktan alın.
  3. Muhallebisi için süt, yumurta sarıları ve nişastayı bir tencereye alıp çırpın. Toz şekeri ilave edin ve karıştırarak orta ısılı ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın, hafif ılındıktan sonra toz krem şantiyi ilave edip mikser yardımıyla çırpın.
  4. Yulaflı bisküvileri elinizle veya robottan geçirerek ufalayın. İnce çekilmiş ceviz içiyle harmanlayın. Cam servis bardaklarına, bir kat bisküvi, bir kat elma ekleyerek malzemeyi paylaştırın. Üzerlerine ılınmış muhallebiyi ve bisküvileri paylaştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Elmalı Tarifler Sütlü Tatlılar Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

İncirli crumble
Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake
Air Fryer'da şeftali tatlısı
Kestane Reçeli
Cennet Hurması Reçeli