Yoğurt Kremalı Üzümlü Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yoğurt Kremalı Üzümlü Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Keki için

Kristalize üzüm için

Yoğurt kreması için

Yoğurt Kremalı Üzümlü Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağı ve toz şekeri geniş bir kaseye alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtalar, rendelenmiş limon kabuğu, un ve yoğurdu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam edin. Kek harcını hafif yağladığınız baton bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Kristalize üzüm taneleri için, yumurta akını bir kaseye alın. Köpük oluncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Üzümleri ilave edip sallayarak karıştırın. Mutfak tezgahına yağlı kağıt serin ve üzerine üzüm tanelerini dizip toz şeker serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Yoğurt kreması için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaseye alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpıcıyla iyice karıştırın. Kremayı ılınan kekik üzerine yayın. Üzerini kristalize üzüm taneleriyle süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Yoğurtlu Tarifler

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek