Vişneli Bademli Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vişneli Bademli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Kıtır hamuru için

Keki için

Üzeri için

Vişneli Bademli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kıtır hamuru hazırlamak için tereyağını minik küpler halinde kesip buzlukta en az 20 dakika soğumaya bırakın. Mutfak robotunun haznesine un, tuz ve şekeri ekleyin. Donmuş tereyağı küplerini ekleyin ve kısa aralıklarla robotu çalıştırıp tereyağı küplerinin hepsi una bulananıp bezelye tanesi büyüklüğüne gelene kadar tekrarlayın. Keki hazırlamak için; vişneleri bir süzgece alarak fazla suyunun akmasını bekleyin. Bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Mikser kabında oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini iyice karışıp rengi açılana kadar, yaklaşık 5 dakika boyunca çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından vanilya özütünü ekleyin. Mikserin hızını düşürüp unu ekleyin ve iyice çırpın. Hamuru yağlı kağıt serili dikdörtgen fırın tepsisine dökün. Hazırladığınız kıtır hamuru tepesine serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Üzerine vişne, file badem ve pudra şekeri serperek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek