Kıtır hamuru hazırlamak için tereyağını
minik küpler halinde kesip buzlukta en az
20 dakika soğumaya bırakın. Mutfak robotunun
haznesine un, tuz ve şekeri ekleyin.
Donmuş tereyağı küplerini ekleyin ve kısa
aralıklarla robotu çalıştırıp tereyağı küplerinin
hepsi una bulananıp bezelye tanesi
büyüklüğüne gelene kadar tekrarlayın.
Keki hazırlamak için; vişneleri bir süzgece
alarak fazla suyunun akmasını bekleyin.
Bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Mikser kabında oda sıcaklığındaki
tereyağı ve pudra şekerini iyice karışıp rengi
açılana kadar, yaklaşık 5 dakika boyunca
çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam
edin. Ardından vanilya özütünü ekleyin.
Mikserin hızını düşürüp unu ekleyin ve
iyice çırpın. Hamuru yağlı kağıt serili dikdörtgen
fırın tepsisine dökün. Hazırladığınız
kıtır hamuru tepesine serpip önceden
ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45
dakika pişirin. Üzerine vişne, file badem ve
pudra şekeri serperek servis yapın.