Geniş bir kaba toz şeker ve Ayçiçek yağını alarak bir mikser yardımıyla iyice çırpın. Tereyağı, yumurta ve sütü ilave ederek çırpmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek tüm malzeme özdeşleşinceye kadar karıştırın. Kek harcından 2.5 su bardağı alarak ayrı bir kaseye aktarın. 3 yemek kaşığı kakao ekleyerek karıştırın. Ayrı bir kaseye bir su bardağı kek harcı aktararak kalan 1 yemek kaşığı kakaoyu ilave edip karıştırarak üç farklı renkte kek harcı elde edin. Üç farklı renkteki kek harcınızı üç ayrı sıkma torbasına doldurun. Yağlanmış kek kalıbının tabanına önce beyaz kek harcından ince bir tabaka yayın. Üzerine yoğun kakaolu harçtan üç eşit daire olacak şekilde sıkın. Az kakao kullanarak elde ettiğiniz üçüncü harcı da yoğun kakaolu dairelerin üzerine sıkarak işlemi sonlandırın. 3 Son olarak kalan beyaz harcı üzerine sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından alıp iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.