Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kaba kırın. Şekeri ekleyip mikserle 4-5 dakika çırpın. Un, ceviz içi, kabartma tozu ve tavla zarı şeklinde doğranmış incirleri ilave edip kaşıkla karıştırın. 25-30 santim çapında içi yağlanmış yuvarlak bir cam kaba hazırladığınız kek hamurunu aktarın. Kek harcını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Keki fırından alıp sıcak olacak şekilde saklayın. Granül kahve ve toz şekeri ılık suya aktarıp karıştırarak eritin ve sıcak kekin üzerine gezdirin. Muhallebi için, nişasta, un ve şekeri bir tencereye aktarıp sütü de azar azar ekleyin ve tel çırpıcı yardımıyla çırpın. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kremayı da ilave edip mikserle 7-8 dakika çırpın. Muhallebiyi kekin üzerine gezdirip buzdolabında bir gece bekletin. Cevizle süsleyerek servise yapın.