Hindistan Cevizli Ve Kefirli Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kefir, hindistan cevizi, tereyağı ve un ile hazırlanan bu keki, mutlaka defterinize ekleyin.

Tarifte doğal kefir kullanmak için, ev yapımı kefir tarifimizden yardım alabilirsiniz.

Daha fazlası için kefirli tariflere göz atın.

Hindistan Cevizli Ve Kefirli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Hindistan Cevizli Ve Kefirli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Baton kek kalıbını yağlayıp içine un serpiştirin. Un, kabartma tozu ve tuzu bir kabın içine eleyin. 
  2. Ayrı bir kapta tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Vanilya ile yumurtaları ekleyip karıştırın. 
  3. Un karışımını üç seferde ekleyip karıştırmaya devam edin. Hindistan cevizinden 2 yemek kaşığı ayırıp kalanını ve kefiri ekleyip çırpın. 
  4. Karışımı kalıba aktarıp ayırdığınız Hindistan cevizini üzerine serpiştirin. Kalıbı fırına yerleştirin. Kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. 
  5. Fırından alıp üzerine Hindistan cevizi dilimlerini yerleştirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek