Frambuazlı Islak Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bol çikolata sosu ile hazırlanan ıslak kek, yumuşak kek harcı ile hazırlanır. Kekik üst tarafında delikler açılarak sosla ıslatılır. İsteğe göre frambuaz, böğürtlen, çilek gibi mevsim meyveleri ile süslenir. Farklı tatlar denemek istiyorsanız, çikolata sosu yerine frambuaz sosu da kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, frambuaz sosulu ıslak kek nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak videolu anlatımıyla ıslak kek ve browni tadında ıslak kek tarifini de deneyin.

Frambuazlı Islak Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Frambuazlı Islak Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle bir kabın içerisine yumurta ve toz şekeri alarak köpürene kadar karıştırın.
  2. Ardından kakao, süt, yağ ve vanilyayı ekleyerek tekrar karıştırın. Karışımdan bir su bardağı alarak kenara ayırın.
  3. Daha sonra kabartma tozu ve unu da ekleyerek karıştırın.
  4. Fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıt serin. Hazırladığınız kek harcını tepsiye dökün.
  5. Harcın üzerine frambuazları serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
  6. Keki fırından çıkarttıktan sonra, ayırdığınız karışımı kaşık yardımıyla kekin üzerinde gezdirin.
  7. Soğuyan frambuazlı ıslak keki, dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Keki pişirdikten sonra çatal ile üzerinde delikler açın. Bu sayede sosu daha iyi çekecektir.
  • Her fırının pişirme süresi farklıdır. 20 dakikadan sonra kekinizi ara ara kontrol edin.
  • Frambuazları sos döktükten sonra da ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek