Elmalı Ve Yaban Mersinli Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Elmalı Ve Yaban Mersinli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Elmalı Ve Yaban Mersinli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, badem unu, limon kabuğu rendesi ve 125 g toz şekeri karıştırma kabına alıp harmanlayın. Tereyağını ekleyerek ufalanmış ekmek içi görünümü elde edene kadar parmak uçlarınızla hafifçe karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin ve hamurun yarısını yayın. Elma dilimleri ve yaban mersinini kalan toz şekere bulayarak hamurun üzerine dizin. Kalan hamurla üzerini kapatıp düzleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.

Klasik yaban mersinli kek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek