Vanilyalı Keçi Sütlü Dondurma
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evde doğal ve sağlıklı dondurmalar hazırlamaya ne dersiniz? Sevgili Bergüzar Erden'den @berguzar.erden tadına doyamayacağınız nefis bir dondurma tarifimiz var. Dondurma yapımında orijinal tat yakalamak için mutlaka keçi sütü kullanmanız gerekiyor. Hafifliği ve lezzeti ile her zevke hitap eden vanilyalı keçi sütlü dondurmayı ister sade, isterseniz de tatlıların yanında servis edebilirsiniz. Lezzetini arttırmak için üzerini çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, vanilyalı keçi sütlü dondurma nasıl yapılır birlikte görelim.

Farklı tatlar denemek istiyorsanız, çilekli çikolatalı dondurma ve pekmezli dondurma tarifine göz atın.

Vanilyalı Keçi Sütlü Dondurma Tarifi İçin

Malzemeler

Vanilyalı Keçi Sütlü Dondurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir tencereye süt, şeker, krema, tuz ve vanilyayı koyarak kaynama noktasına yakın ısıtın. (Kaynatmayın)
  2. Başka bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri rengi açık sarı olup havalanıncaya kadar 2 dakika süreyle el mikseriyle karıştırın.
  3. Isınan sütü incecik ip gibi yumurtalı karışıma akıtın ve bu işlemi yaparken ara vermeden mikserle hızlıca karıştırın.
  4. Tamamını karıştırdıktan sonra tencereyi tekrar ocağa alın ve (bu işlemleri seri bir şekilde hızlıca yapmanız çok önemli) orta ateşte tahta kaşıkla koyulaşıncaya kadar 2-3 dakika süreyle karıştırmaya devam edin. (Hemen koyulaşması lazım ve içindeki yumurtanın kesilmemesi için kesinlikle kaynatmamanız gerekmektedir.)
  5. Ocaktan alın ve süt tozunu ilave ederek tahta kaşıkla iyice karıştırın. 
  6. Elde ettiğiniz karışımı süzgeçten geçirdikten sonra soğuk su dolu bir kabın içinde karıştırarak soğutun ve kapaklı bir kaba alarak 8 saat süreyle buzdolabında bekletin.
  7. Limon sos için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir tencereye alarak orta ateşte koyulaşana kadar yaklaşık 2 dakika süreyle karıştırarak pişirin.
  8. Daha sonra tereyağını ilave ederek karıştırın ve 8 saat süreyle buzdolabında bekletin.
  9. Dondurma karışımını ve limon sosunu dondurma makinesine boşaltmadan önce blender’la iyice karıştırın. Varsa dondurma makinesine boşaltarak çalıştırın.
  10. Bu süre makineye göre değişmekle birlikte yaklaşık 30-40 dakika kadardır. Bu süre sonunda dondurmayı ağzı sıkı bir kaba alarak 5 saat süreyle buzlukta bekletin.
  11. Dondurma makineniz yoksa hazırladığınız dondurmayı ağzı sıkı kaba alarak 8 saat süreyle buzlukta bekletin. Ancak her saat başı buzluktan alarak mikserle karıştırın ve bu işlemi dondurma sertleşinceye kadar 3-5 kez tekrarlayın.
  12. Servis yapmadan 5 dakika önce dondurmayı buzluktan çıkarmanızı öneririz.

ŞEFİN NOTU

  1. Kavun tadını sevenler için vanilyalı keçi sütlü dondurma küçük kavunlar içinde servis edilebilir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sütlü Tatlılar Dondurmalı Tatlılar Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Brioche con gelato
Orman meyveli ev yapımı dondurma
Jelibon Görünümlü Sağlıklı Dondurma
Diyabetik Dondurma
Yeşil Çaylı Dondurma
Mochi