Yumuşak Şekerleme
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yumuşak Şekerleme Tarifi İçin

Malzemeler

Yumuşak Şekerleme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Jelatinleri bir kabın içine alıp üzerine soğuk su ekleyin. 
  2. Bal, krema ve şekeri 145 derecede kaynatın. Susamları, baharatları ve yumuşamış olan yaprak jelatinleri karışıma ekleyin. Jelatin tamamen eridikten sonra ocaktan alın ve karıştırarak ılındırın. 2-3 cm derinliğinde streç film serilmiş bir fırın kabına aktarıp her tarafının eşit kalınlıkta olması için üzerini spatula ile düzleştirin. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra mutfak makasıyla istediğiniz büyüklükte keserek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Lohusa peltesi
Ananaslı limonata
Narlı Fıstıklı Lokum
Bebek badem ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Fındıklı akide