Sellou (Selu)
Selin Hıdır
114 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sellou (veya Selu), özellikle Ramazan ayında ve özel günlerde yapılan, Fas mutfağının geleneksel ve besleyici bir tatlısıdır. İçeriğindeki malzemeler sayesinde oldukça enerji verici ve lezzetlidir. İşte evde yapabileceğiniz bir Sellou tarifi:

Memnuniye Helvası tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon sellou kaç kaloridir?

Bir porsiyon sellou 250 kaloridir.

Sellou (Selu) Tarifi İçin

Malzemeler

Sellou (Selu)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Selu tarifi için öncelikle susamı, bademleri ve unu ayrı ayrı tavada hafifçe kavurun. Susam ve bademlerin kokusu çıkana kadar, unu ise hafifçe kahverengileşene kadar kavurun ve kavrulmuş malzemeleri bir kenara alın ve soğumasını bekleyin.
  2. Kavrulmuş bademleri ve susamı bir mutfak robotunda incecik toz haline getirin.
  3. Kavrulmuş unu büyük bir kaba alın. Üzerine toz haline getirilmiş badem ve susamı ekleyin. Tarçın, isteğe bağlı olarak zencefil ve kakao ekleyin. Karıştırın.
  4. Tereyağını bir tavada eritin.
  5. Şeker ve balı ekleyin. Karışımı sürekli karıştırarak şeker tamamen eriyene kadar pişirin. 
  6. Şekerli karışımı kavrulmuş un ve toz haline getirilmiş badem-susam karışımına ekleyin. İyice karıştırın.
  7. Karışıma kuru üzümleri ve doğranmış ceviz veya fındıkları da ekleyin 
  8. Karışımı bir tepsiye veya düz bir yüzeye dökün ve elinizle veya bir spatula ile sıkıca bastırarak düzleştirin.
  9. Sellou’nun tamamen soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra dilimleyin veya kareler halinde kesin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yanında kuru kayısı ve kuru üzüm gibi kuru meyveler sunabilirsiniz.
  • Hafif ve taze bir dokunuş için elma ve armut dilimleri ile servis edebilirsiniz.
  • Sellou’nun yanında taze nar taneleri hem renkli hem de lezzetli bir ekleme yapabilirsiniz.
  • Yanında kavrulmuş badem ve ceviz gibi kuruyemişler sunarak tatlıyı daha da zenginleştirebilirsiniz.
  • Ekstra tatlandırıcı olarak bal veya pekmez sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Susam, badem ve unun yeterince kavrulmuş olması, Sellou’nun lezzetini belirleyici bir faktördür. Malzemeleri kavururken dikkatli olun ve yanmamalarına özen gösterin. Badem ve susamın altın rengini alması, tatlarının ortaya çıkmasını sağlar.
  • Tüm malzemeleri iyice karıştırmak önemlidir. Şekerli karışımı, kavrulmuş un ve toz halindeki malzemelere dikkatlice ekleyin ve iyice karıştırın ki tüm malzemeler eşit şekilde dağılabilsin.
  • Sellou'nun karışımının kıvamı, bir miktar nemli olmalı ama çok kuru olmamalıdır. Gerekirse, karışıma biraz daha bal veya eritilmiş tereyağı ekleyebilirsiniz.
  • Şeker ve bal karışımını kaynatırken sürekli karıştırın. Şeker tamamen eriyene kadar pişirin, ancak karışımın yanmasına veya kristalleşmesine izin vermeyin.
  • Sellou’nun tam olarak soğumasına izin verin, böylece dilimlenirken kırılmadan düzgün bir şekilde kesilebilir.
  • Karışımın sıcaklığı, Sellou’nun koyu ve yoğun bir kıvamda olmasına yardımcı olur. Karışımın soğumasını beklerken, çok hızlı sertleşmesini engellemek için karıştırmaya devam edin.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Kuruyemişli Tarifler Çay Saati Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Lohusa peltesi
Ananaslı limonata
Narlı Fıstıklı Lokum
Bebek badem ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Fındıklı akide