Portakallı İrmik Helvası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kışın en sevilen meyvelerinden biri olan portakalı, bu kez irmik helvasını güzelleştirmek için kullanabilirsiniz.

Klasik tariflerden vazgeçemeyenler için, videolu anlatımıyla pratik irmik helvası tarifini de buraya bırakıyoruz.

Portakallı İrmik Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Portakallı İrmik Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını kalın tabanlı bir tencerede eritin. İrmik ve fıstıkları ekleyip rengi koyulaşıncaya kadar kavurun. Ayrı bir tencerede süt, vanilya ve şekeri kaynatın.
  2.  Sütü azar azar kavrulan irmiğe ekleyin. Ardından portakal suyu ile rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. 
  3. Ocaktan alıp kapağı ile arasına kağıt havlu yerleştirin ve en az 15 dakika dinlenmeye bırakın. Portakallı irmik helvası hazır. Üzerine dondurma ilave edip, toz fıstık serpiştirdikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Dondurmalı Tatlılar Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Lohusa peltesi
Ananaslı limonata
Narlı Fıstıklı Lokum
Bebek badem ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Fındıklı akide