Memnuniye Helvası
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar gelen, Gaziantep bölgesinde aktif olarak evlerde sıklıkla tüketilen memnuniye helvası sadece 5 malzeme ile yapılır. Kilis mutfağında da cıvıkça yapılan bu helva, 'memnune' ve 'memiye helvası' olarak da bilinir. Yapımı pratik, tadı lezzetli ve tarihi olan bu helvayı yapmak için malzemeleriniz hazırsa, memnuniye helvası tarifinin detayları aşağıda. 

Osmanlı mutfağında yapılan alternatif tatlılar için leblebi helvasıpadişah yastığıcevizli güllaç ve lokma göz atabilirsiniz. Daha fazlası için helva tarifleri sayfamızı da ziyaret edin.

Memnuniye Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Memnuniye Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı tencereye alınarak irmikler kavrulmaya başlanır. 
  2. Şeker ve su bir tencere de kaynatılarak şerbet haline getirilir. 
  3. Renk almaya başlayan irmiğe şerbet dökülerek irmiklerin kıvam alması beklenir. 
  4. Kıvam alan helva ocaktan alınarak peynir eklenir. 
  5. Karıştırılarak peynir eritilir ve isteğe göre fıstık eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Antep Mutfağı Yemekleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler Osmanlı Mutfağı

Benzer Tarifler

Lohusa peltesi
Ananaslı limonata
Narlı Fıstıklı Lokum
Bebek badem ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Fındıklı akide