- Derin bir yoğurma kabına sırasıyla tereyağı,
yumurta, yoğurt, tuz ve suyu aktarın. Unu azar azar ekleyip kulak memesi
yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Üzerini
nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin. Dinlenen
hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın.
- Bezelerin her birini, un ve
nişasta karışımı serperek 35-40 cm çapında yufkalar halinde açın.
Yufkaların üzerine 3-4 yemek kaşığı ceviz içi serpiştirin.
- Yufkanın bir
ucunu, yufkanın yarısına gelecek biçimde üstüne katlayın. Diğer ucunu da
katlanan ucuna değecek biçimde yine yufkanın üstüne katlayın.
- Böylece bir
dikdörtgen elde etmiş olacaksınız. Daha sonra yufkanın iki ucundan tutarak
büzüştürüp buruşturun.
- Buruşturulmuş uzun yufkayı bir bıçakla 10-12 cm
uzunluğunda parçalar halinde kesin. Her bir hamur parçasının uçlarını iki
parmağınız arasında sıkıştırarak yapıştırın.
- Hazırladığınız hamurları bol
yağda kızartın. Kızarttığınız hamurları süzerek alıp kenarları yüksek bir
kaba koyun.
- Diğer tarafta su ve şekeri bir tencereye
aktarıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve ocağın altını
kısın.
- Kısık ateşte 7 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Sıcak hamurları
soğuk şerbetin içine atıp 15-20 dakika beklettikten sonra servis yapın
(İsterseniz üzerine dövülmüş ceviz içi serpiştirebilirsiniz).
Çıtır çıtır mafiş tarifine buradan ulaşabilirsiniz.