Leblebi Helvası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Un helvası, irmik helvası gibi klasik helva tariflerinden sıkılanlar için, Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan nefis leblebi helvası tarifini sizlere sunuyoruz. Yalnızca 4 malzemeden oluşan leblebi helvası, ortalama 20-25 dakikada hazırlanır. Dilerseniz, leblebi yerine öğütülmüş leblebi tozu da kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, leblebi helvası tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Leblebi Helvası Kaç Kalori?

Leblebi Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Leblebi Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 100 gr leblebi mutfak robotunda toz haline getirilir. 
  2. Mutfak robotu yoksa havanda döverek de toz haline getirebilirsiniz. 
  3. Bir tavada tereyağı eritilir. Üzerine leblebi tozu eklenir ve rengi değişene kadar kavrulur.
  4. Daha sonra şeker ve süt ilave edilir. Süt çekilinceye kadar tahta kaşıkla karıştırılır. 
  5. Süt tamamen çekildiğinde, helva servis tabaklarına alınır ve servis edilir. İsteğe göre Maraş dondurması ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Leblebi unu satın alabilir ya da leblebiyi toz haline getirerek kullanabilirsiniz. 
  • Süt ve su yarı yarıya kullanılabilir. 
  • Şeker yerine bal ya da hurma püresi kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler MasterChef Tarifleri Osmanlı Mutfağı Farklı Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Bal kabaklı profiterol
Lotus Cheesecake
Alfajores de maicena
Çıtır bal kabağı tatlısı
Ceviz helvası
Kabak sütlüsü