Kakaolu Süt Burger
Selin Hıdır
236 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kakaolu Süt Burger Pankeki: Hem pratik hem lezzetli bir tatlı tarifi! Kakao ve sütle zenginleştirilmiş yumuşacık pankekler, kremalı sosla birleşerek mükemmel bir tat deneyimi sunuyor. Hem kahvaltıya hem de tatlı krizlerine birebir! İşte Kakaolu Süt Burger tarifi:

Damla Çikolatalı Ve Portakallı Pancake tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon süt burger kaç kaloridir?

Bir porsiyon süt burger 250 kaloridir.

Kakaolu Süt Burger Tarifi İçin

Malzemeler

Kremalı Sos İçin:

Kakaolu Süt Burger

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta ve toz şekeri bir kaba alıp çırpın.
  2. Süt, sıvı yağ ve vanilini ekleyip karıştırın.
  3. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  4. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı ısıtın ve hafifçe yağlayın.
  5. Hazırladığınız hamurdan birer kepçe dökün ve her iki tarafını altın rengini alana kadar pişirin.
  6. Pişen pankekleri bir tabağa alın.
  7. Krem şanti ve sütü bir kapta çırpın.
  8. Kremayı ve balı ekleyin, karıştırın.
  9. Bir pankeki alın, üzerine kremalı sosu sürün, ardından bir pankek daha ekleyin. Dilerseniz bir kat daha ekleyebilirsiniz.
  10. Kakaolu süt burger pankeklerini sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Pankeklerinizi sıcak olarak servis ettikten sonra, üzerine çikolata sosu veya karamel sosu gezdirebilirsiniz. Ayrıca, dilimlenmiş muz, çilek veya yaban mersini gibi taze meyvelerle süsleyebilirsiniz.
  • Pankeklerin üzerine ince ince doğranmış ceviz, fındık ya da badem serpebilirsiniz.
  • Süt burger pankeklerinin üzerine bir top vanilyalı dondurma veya bir kaç kaşık yoğurt eklemek, özellikle yaz aylarında harika bir tatlı alternatifi olur.
  • Pankeklerinizi servis ettikten sonra, üzerine biraz pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • Pankekleri sıcak servis ederken yanında bir fincan sıcak çikolata ile sunum yapabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Pankek hamurunun çok cıvık veya çok katı olmaması gerekir. Eğer hamur çok katı olduysa, biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Hamurun kıvamı, akışkan ancak oldukça yoğun olmalıdır.
  • Pankekleri pişirirken tavayı çok ısındırmamaya dikkat edin. Orta ateşte pişirmek en iyisidir. Aksi takdirde pankeklerin dışı hızlıca pişer ve içi hamur kalır. Tavanın düzgün şekilde ısındığından emin olduktan sonra pankekleri pişirmeye başlayın.
  • Pankeklerin üzerlerinde kabarcıklar oluşmaya başladığında, alt tarafı altın rengini aldığında çevirebilirsiniz. Çevirdikten sonra, pankeklerin her iki tarafının eşit şekilde pişmesine özen gösterin.
  • Krem şanti karışımını çok fazla çırpmamaya dikkat edin. Eğer aşırı çırparsanız, karışım sertleşir ve kremalı sosunuz istediğiniz yumuşaklıkta olmayabilir. Sadece hafifçe karıştırarak kremanın kıvamını elde edin.
  • Tatlılık seviyesini kişisel tercihinize göre ayarlayabilirsiniz. Eğer daha az tatlı seviyorsanız, şeker miktarını azaltabilir veya doğal tatlandırıcılar kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pratik Kek Tarifleri Tatlı Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Bal kabaklı profiterol
Lotus Cheesecake
Alfajores de maicena
Çıtır bal kabağı tatlısı
Ceviz helvası
Kabak sütlüsü