Havuçlu Tarçınlı Revani
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Havuç ve tarçın ile aromalandırılan revani, vanilyalı dondurma eşliğinde sunulur. 

Dilerseniz, klasik revani tatlısını da deneyebilirsiniz.

Havuçlu Tarçınlı Revani Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için:

Servis için:

Havuçlu Tarçınlı Revani

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın. 
  2. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, rendelenmiş havuç, tarçın ve vanilyayı ilave edip, 1-2 dakika da kaşıkla karıştırın. Un, irmik ve kabartma tozunu bir başka kapta karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin. Bir kaşık ya da silikon spatula yardımıyla hamuru iyice karıştırın. 
  3. Hazırladığınız karışımı yağlanmış fırın kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp, ılınmaya bırakın.
  4. Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. 
  5. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 5 dakika sonra şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 
  6. Soğuk haldeki şerbeti ılınan revaninin üzerine gezdirin. Revaninin şerbeti çekmesi için yarım saat kadar bekledikten sonra dilimleyin ve vanilyalı dondurma ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Lohusa peltesi
Ananaslı limonata
Narlı Fıstıklı Lokum
Bebek badem ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Fındıklı akide