Havuç Topları
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Havuç ve bisküvi ile nefis bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz. Rendelenmiş havuç, ufalanmış bisküvi ve ceviz ile hazırlanan bu tatlı, çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Ortalama 10 dakikada hazırlanan havuç topları, hindistan cevizine batırıldıktan sonra servis edilir. Aniden gelen misafirler için kolayca hazırlayabileceğiniz havuç toplarını, antep fıstığına veya renkli şekerlemelere de batırabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, yalnızca 6 malzemeden oluşan havuç topları tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Havuç Topları Kaç Kalori?

Bisküvili çikolata topları ve yulaflı çikolata topları tarifimize de göz atın.

Havuç Topları Tarifi İçin

Malzemeler

Havuç Topları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle havucu güzelce yıkayın, kurulayın ve kabuklarını soyun.
  2. Ardından bir tencerenin içerisine havuçları rendeleyin. 
  3. Üzerine sıvı yağ ve şekeri ilave ederek 2-3 dakika kavurun.
  4. Kavurma işleminin ardından havuçları soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
  5. Bu esnada bisküvileri rondodan çektirerek ufalayın.
  6. Ceviz içini de rondoya ilave edin ve ufalanması için çektirin.
  7. Havuçlu karışım soğuduktan sonra üzerine bisküvi ve cevizleri ilave edin. Elinizde yoğurun ve yuvarlayarak şekil verin.
  8. Havuçlu topları hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Tatlı Atıştırmalık Tarifler Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Lohusa peltesi
Ananaslı limonata
Narlı Fıstıklı Lokum
Bebek badem ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Fındıklı akide