Fırında Helva
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Balık restoranlarının olmazsa olmazı haline gelen fırında helva, özellikle balık yedikten sonra kan şekerini yükseltmek ve sindirimi dengelemek için tüketilir. Lezzetine doyum olmayan fırında helva, 20 dakika gibi kısa bir sürede sofralardaki yerini alır. Balık yemeklerinin üzerine sütlü tatlılar yenmediği için, büyüklerimiz çareyi helva yapımında bulmuş. Malzemeleriniz hazırsa, fırında helva nasıl yapılır sorusu için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Fırında Helva Kaç Kalori?

Alternatif olarak irmik helvası, umaç helvası ve çekme helva tarifini de deneyebilirsiniz.

Fırında Helva Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Fırında Helva

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle helvayı bir kabın içerisine alın ve küp küp doğrayın.
  2. Helvanın üzerine oda sıcaklığındaki tereyağı, süt ve limon suyunu ekleyin.
  3. Bu karışımı çatalla ezin veya blenderdan geçirin.
  4. Helvalı karışımı küçük ya da orta boyutlardaki güveç kaplarına paylaştırın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerine badem veya ceviz serpiştirin.
  6. Helva piştikten sonra sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Fırında helvayı vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Helva yapımında, dilediğiniz helva çeşidini kullanabilirsiniz.
  • Fırını önceden ısıtarak helvanın eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Güveç kabı yerine ısıya dayanıklı cam kaplar da kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri MasterChef Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Lohusa peltesi
Ananaslı limonata
Narlı Fıstıklı Lokum
Bebek badem ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Fındıklı akide