3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu
tencereye aktarıp 10 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
Tereyağını eritip yoğurma kabına alın.
Sıvı yağ, ılık su ve kabartma tozunu ekleyip unu yavaş yavaş ilave edin.
Kulak memesinden daha sert bir hamur hazırlayıp 20 dakika dinlendirin. Hamurdan
ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları oklavayla açıp inceltin.
Hamurları bıçakla önce oval (Yumurta şeklinde) kesin, sonra kenarlarını
bıçak yardımıyla şerit halinde kesin. Hamurun ortasına uzunlamasına ceviz
koyup, kesilen kanat gibi parçaları cevizlerin üzerine sağdan sola doğru
kapatın. Fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20
dakika pişirin. Soğumuş şurubu fırından çıkan tatlıya hiç bekletmeden
döküp şerbeti çektikten sonra servis yapın.