Bulamaç
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tatlı krizlerine birebir 5 dakikada hazırlayabileceğiniz pratik bulamaç tarifi ile karşınızdayız. Su, un, şeker ve tereyağının birleşiminden ortaya çıkan bu çok pratik ve hafif tatlıyı bugün sizlerle birlikte hazırlıyoruz. Kahramanmaraş yöresi ile özdeşleşen bulamaç, yalnızca 4 malzemeden oluşur. Malzemeler hazırsa, bulamaç tarifi için detaylara geçebiliriz.

Bir Porsiyon Bulamaç Kaç Kalori?

Bir porsiyon bulamaç 220 kaloridir.

Maraş mutfağına ait diğer yöresel lezzetleri denemek istiyorsanız, Kahramanmaraş yemeklerine göz atın.

Bulamaç Tarifi İçin

Malzemeler

Bulamaç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir tencereye şeker ve un ekleyip karıştırın.
  2. Üzerine su ilave edip çırpıcı yardımıyla topaklanma kalmayacak şekilde karıştırın.
  3. Üzerine tereyağı ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıp kıvam alana kadar pişirin.
  4. Kaynayıp muhallebi kıvamı alan bulamaçı kaselere eşit bir şekilde paylaştırın.
  5. Bulamaç tatlısını 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz, Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Tatlandırmak için 2 yemek kaşığı pekmez ilavesi yapabilirsiniz.
  • Dilerseniz içerisine muz ilave edip lezzetlendirebilirsiniz.
  • Üzerini kabuksuz kuruyemişler ile süsleyebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Un ekledikten sonra tel çırpıcı ile topaklanma olmayacak şekilde karıştırın.
  • Bulamaç kaynamaya başladığında, kıvam alması için ocaktan almadan önce 3-4 dakika daha kaynatın.

Tarif Kategorileri

Güneydoğu Anadolu Yemekleri Farklı Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Lohusa peltesi
Ananaslı limonata
Narlı Fıstıklı Lokum
Bebek badem ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Fındıklı akide