Un Helvası
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 40 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tatlı sevenler için nefis bir lezzet.👌🥰

Un Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti İçin:

Un Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyulur, tereyağı eriyene kadar karıştırılır. 
  2. Tereyağı eridikten sonra un eklenir ve ocağın kısık ayarında sürekli karıştırılarak un istenilen kıvama kadar kavrulur . 
  3. Şerbeti İçin: Bir kaba şeker ve su koyularak şeker eriyene kadar karıştırılır.
  4. Un kavrulduktan sonra azar azar şerbet eklenerek şerbet çekene kadar karıştırma işlemine devam edilir.
  5. (Un helvası kaşığa yapışmayana kadar karıştırmaya devam edilir.)
  6. Un helvası piştikten sonra küçük bezeler alınarak istenilen şekil verilir. 
  7. Üzerine ceviz serperek servis edilir.

Tarif Kategorileri

Sizden Lezzetler Tatlı Tarifleri Sizden Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka