SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Tatlı Tarifleri
Un Helvası
Un Helvası
Tuğçe Evrim YILMAZ
Aşçı
75
Tarif
11
Takipçi
Güncelleme tarihi:
12 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
1 saat 40 dakika
Kaç Kişilik:
5 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Tatlı sevenler için nefis bir lezzet.👌🥰
Un Helvası Tarifi İçin
Malzemeler
2,5-3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Ceviz (Üzeri için)
2 su bardağı un
Şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Un Helvası
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyulur, tereyağı eriyene kadar karıştırılır.
Tereyağı eridikten sonra un eklenir ve ocağın kısık ayarında sürekli karıştırılarak un istenilen kıvama kadar kavrulur .
Şerbeti İçin: Bir kaba şeker ve su koyularak şeker eriyene kadar karıştırılır.
Un kavrulduktan sonra azar azar şerbet eklenerek şerbet çekene kadar karıştırma işlemine devam edilir.
(Un helvası kaşığa yapışmayana kadar karıştırmaya devam edilir.)
Un helvası piştikten sonra küçük bezeler alınarak istenilen şekil verilir.
Üzerine ceviz serperek servis edilir.
Tarif Kategorileri
Sizden Lezzetler
Tatlı Tarifleri
Sizden Tatlı Tarifleri
Benzer Tarifler
Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka