Kekler için şeker, vanilin ve yumurtalar köpürene kadar çırpılır. Rengi açılıp köpürünce sıcak su, kabartma tozu ve un eklenir. Spatula ile söndürmeden yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisine dökülür önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir.
Kek fırındayken şerbet malzemeleri tencereye alınır kısık ateşte şeker eriyene karıştırılır ılık olduğunda kapatılır. (kaynatılmaz) Kek fırından çıktıktan 15 dakika sonra kürdanla delikler açıp sütlü şerbeti her yerine gelecek şekilde dökülür.
Kremşanti soğuk süt ile çırpılır ve kekik tüm yüzeyine spatula ile eşit şekilde yaydım. (3 yemek kaşığı üzerini süslemek için ayrılır)
Karamel sos için tavaya şekeri alıp karıştırarak yakmadan erimesini sağladım açık bir renk alınca tereyağını ekleyip erimesi beklenir. Son olarak kremayı ekleyip sos kıvam alınca ocaktan aldım.
Soğuyunca krem şantinin üzerine eşit şekilde yaydım. Ayırdığınız kremşantiyi buzdolabı poşetine koyup makasla minik bir delik açarak tepsinin kısa kenarından uzun çizgiler şeklinde tatlının üzerine sıkıp kürdanla şekil verebilirsiniz.. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.