Tart Kek
Jale Aydemir
9 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Herkesin çok beğendiği, hafif ama tatlı isteğinizi giderecek bir o kadar da damaklarınızı şenlendirecek bir tarif.

Tart Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Keki için;

Süslemek için ;

Tart Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  2. Daha sonra sıvıyağ ve yoğurdu ekleyin ve çırpın.
  3. Kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.Bir tur daha çırpın.
  4. Kek harcından biraz daha cıvık olacak. Tart kalıbınızı yağlayın ve kek harcınızı dökün.
  5. 160 derecelik fırında alt üst pişirme ayarında 25 dakika pişirin. Fırından fırına değişiklik gösterebilir. Siz yine de kontrol edin. O sırada kremasını yapın.
  6. Buğday nişastasını şekeri ve sütü tencereye koyun.
  7. Muhallebi kıvamına gelene kadar tel çırpıcı ile karıştırın. Kabarcıklar çıktığında olmuş demektir.
  8. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Kekiniz fırında çıkıp soğuduğunda kalıptan çıkarın. Sonra muhallebiyi ortasına dökün.
  9. 1 gece buzdolabında bekletin.
  10. Servis ederken üzerine çilek dizebilirsiniz.
  11. Şimdiden afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Tart Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka