Tam Kıvamında İrmik Helvası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@cansununmutfag okuyucumuzdan enfes lezzeti ve sunumuyla tam kıvamında irmik helvası tarifi ile karşınızdayız. Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan irmik helvası, özellikle bayram, cenaze gibi törenlerde ve kalabalık sofralarda ikram edilir. İrmik helvasının lezzetli olduğunu gösteren en önemli nokta ise, helvanın tane tane olmasıdır. Peki, tam kıvamında irmik helvası nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, evde kolayca hazırlanan tam kıvamında irmik helvası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı versiyonları olarak sunulan sütlü irmik helvası ve videolu irmik helvası tarifine de göz atın.

Tam Kıvamında İrmik Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Tam Kıvamında İrmik Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı ve sıvı yağını derin bir tencereye alın. Yağları güzelce eritin ve irmiği ekleyin. Kısık ateşte ağır ağır sürekli karıştırarak renk alana kadar kavurun.
  2. Üzerine toz şekeri ekleyip karıştırın ve dikkatlice sütü ekleyin. Şeker eriyene kadar güzelce karıştırın. Kaynamaya başladığında ocağın küçük tarafına alıp orta ateşte 2 dakika  kapağı kapalı olarak pişirin.
  3. Hafif sulu bir şekilde olan helvayı ocaktan alın ve kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın.
  4. Dinlenen irmik helvası artık servise hazırdır. Dondurma ile servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Sizden Lezzetler Çay Saati Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar Sizden Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka