Sufle
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 8 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sufle.. Günün her anında tüketebiliriz...İçinde çikolata olan tüm tarifler favoridir ama suflenin yeri başkadır. İç dokusu kuru kalmayacak ama çok akışkan da olmayacak. Kıvamı tutturulmuş ve servisi pişirildiği kapta değil de ters döndürülerek yapılırsa süper olur. İşte tüm tanımlamaları karşılaya sufle tarifi.. Diğer tariflerim için mutfakkeyiftir sayfamı takip edebilirsiniz.

Alternatif olarak kolay sufle tarifine de göz atın.

Sufle Tarifi İçin

Malzemeler

Sufle

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle fırın 220 derecede açılır.
  2. Tereyağı ve çikolata bir tavada tamamen eriyene kadar ocakta tutulur. Eriyen tereyağı ve çikolataya un ilave edilerek karıştırılır. Pütürsüz bir kıvam elde edilir.
  3. Yumurta ve şeker tuz ilave edilerek iyice çırpılır. Unlu ve çikolatalı karışım eklenerek 2 dakika daha çırpılır.
  4. Sufle kapları yağlanır ve hazırlanan karışım paylaştırılır.
  5. Isıtılmaya başlanmış fırında 6-8 dakika pişirilir.
  6. Fırından alınan sufleler üzerine tabak koyularak ters çevrilir. Pudra şekeri serperek servis edilir.
  7. Küçük güveçlerde 4 adet çıkıyor.
  8. Kullandığınız kapının ebatı ve içeriği pişme süresini etkiler.
  9. Küçük güveç kabında 8dk tam kıvamda olur.
  10. Muffin kalıplarında 5dk bile fazladır.
  11. İsteğe göre pişirilen kapta da üzerine pudra şekeri servis edilerek servis edilebilir.

Tarif Kategorileri

Sizden Tatlı Tarifleri Sizden Lezzetler Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka